Multe mituri s-au construit in spatele gigantului Google, majoritatea fiind inventii. Cei de la Business Insider au hotarit sa ne dezvaluie adevarul in 9 puncte descrise mai jos.

1. Primul angajat al Google a fost Craig Silverstein. Puținele informații care se găsesc despre Craig Silverstein au apărut în articole despre cum evreii controlează Google, Facebook, Wikipedia și alte site-uri americane.

2. Butonul „Mă simt norocos“ costă compania Google circa 110 mil. dolari annual. Cind faci click pe acest buton ești direcționat spre primele rezultate ale căutării, sari peste toate reclamele din care Google face bani. Atunci de ce nu renunță la acest buton? Grupurile de lucru ale companiei arată că aparent oamenii se simt mai confortabil dacă știu că butonul este acolo.

3. Larry Page și Sergey Brin au vrut inițial să fie cadre universitare. Nu au intenționat să construiască o afacere. Au dezvoltat primul lor motor de căutare, după care au încercat să îl vindă. Erau dispuși să îl vindă pentru un milion de dolari în 1997. Au ajuns pină in Silicon Valley în căutarea unui cumpărător. Au fost la Yahoo!, care i-a refuzat. Mai tirziu, în 2002, Yahoo! a încercat să le cumpere produsul pentru 3 mld. dolari, dar în acel moment Google i-a refuzat. Acum Google valorează peste 150 mld. dolari.

4. Larry Page și Sergey Brin sunt doi dintre cei mai bogați oameni din SUA care nu au nici o contribuție politică. Google a cheltuit anul trecut în campaniile de lobby pe care le-a purtat mai mult decit Yahoo!, Facebook și Apple împreună.

5. Algoritmul folosit de Google poate nu doar să ordoneze paginile pentru motoarele de căutare, ci și să determine ce specii sunt pe cale de dispariție. Practic, un „back link“ este similar cu „speciile pe care alte specii le poate devora pentru a supraviețui“. Cu cit o specie are mai multe „back link-uri“ cu atit șansele sale de dispariție sunt mai reduse.

6. Algoritmul Google este numit PageRank. S-ar putea crede că a fost botezat astfel după abilitatea sa de a cataloga paginile, dar Google pretinde că numele provine de la Larry Page, co-fondatorul companiei. Interesant este că brevetul acestui algoritm este deținut de Stanford. Universitatea a primit 1,8 milioane de acțiuni, pe care le-a vândut în 2005 pentru 336 mil. dolari.

7. Genealogia brevetului Google este și ea interesantă. Ea este în strinsă legătură cu un brevet deținut de Dow Jones, foarte asemănător cu cel al Google, dezvoltat de Robin Li, pe cind acesta lucra pentru o companie controlată de Dow Jones. Corporația americană nu a știut ce să facă cu acest patent (denumit RankDex), astfel că Robin Li a părăsit compania și s-a întors în China. Aici, Robin a înregistrat brevetul Dow Jones pentru o sumă infimă de bani și a pus bazele unei mici companii denumite Baidu. Este interesant că aceeași idee a inspirat atit Google, cit și Baidu.

8. Inițial numele Google a fost Backrub (scărpinare pe spate). L-au numit astfel deoarece algoritmul pe care îl folosea ordona paginile în funcție de cite „back link-uri“ avea o pagină.

9. Fratele lui Larry Page, Carl, a ajutat la dezvoltarea eGroups, o companie .com din anii `90 care a fost achiziționată pentru jumătate de miliard de dolari în 2000 de Yahoo!.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.