Compania Jawbone, cunoscutul producător de brățări de fitness, căști Bluetooth și boxe portabile, își încheie activitatea. Conform informațiilor furnizate de către publicațiile The Information și The Verge, Jawbone a început procedura de lichidare.

Cofondatorul și CEO-ul companiei Hosain Rahman, împreună cu mai mulți membri Jawbone, deja activează într-o nouă companie numită Jawbone Health Hub, care se va ocupa de dezvoltarea produselor și serviciilor legate de sănătate. Această companie va prelua responsabilitățile de întreținere a produselor existente, după lichidarea Jawbone.

Compania are probleme financiare mai mult de un an de zile, ceea ce a dus la înrăutățirea serviciilor acordate clienților, reducerea volumului de producție și plecarea managerilor cheie, după o dispută juridică cu principalul său concurent – compania Fitbit.

Jawbone a apărut în 1999 și era axată pe dezvoltarea producției audio și chiar a semnat un contract cu armata din SUA, pentru producția de căști pentru militari. Compania a devenit populară după lansarea caștilor Bluetooth și a boxei portabile Jambox. Schimbarea vectorului companiei spre produse pentru sănătate și fitness, în 2011, a fost însoțită de o serie întreagă de eșecuri. Șefii Jawbone au atras un volum considerabil de investiții (peste 900 de milioane de dolari), dar și așa acestea nu au salvat compania.

Lasă un răspuns