In noul sau proiect conceptual, designerul german Markus Gerke a decis sa imbine ochelarii „inteligenti” cu camera GoogleProjectGlass si popularul serviciu foto Instagram, aplicaţia ce permite editarea fotografiilor, adaugarea filtrelor si publicarea acestora pe fotohosting si retele sociale.

Devenind popular mai intii pe iOS, serviciul Instagram a fost lansat si pentru Android, timp de trei zile aplicatia a fost descarcata de peste un milion de ori . Dupa care Instagram a fost cumparat de reteaua sociala Facebook cu un miliard de dolari. Astfel, serviciul Instagram a devenit un adevarat fenomen, cu un numar mare de utilizatori si cu un nou stapin bogat. Prin urmare nu este surprinzator faptul ca marca inspira designerii la crearea unor astfel de concepte elegante.

Potrivit ideii autorului, ochelarii inteligenti Instagram sunt dotati cu o camera de 5 megapixeli. Prin una din sticlele ochelarilor utilizatorul vede lumea asa cum este, iar pe display-ul din a doua sticla se vede aceiasi imagine doar ca cu filtrul ales. Atunci cind utilizatorul vede ceva ce ar dori sa fotografieze, o face printr-o singura apasare a butonului. Pe linga camera de 5 megapixeli, Instaglasses se poate lauda cu 2 GB de memorie interna, suport pentru protocoalele Wi-Fi si 4G, precum si o baterie, cu o autonomie de 7 ore.

Gerke subliniaza ca proiectul sau nu este un produs real, autorul nu intentioneaza sa-l publice pe Kickstarter, sa stringa investitii si sa incerce sa faca bani pe el. Marcus vrea doar sa demonstreze cum ar putea arata ochelarii de brand  inteligenti Instagram.

sursa: gizmag.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.