Începând cu 1 ianuarie 2011, în magazinele din Rusia vor creşte în mod inevitabil preţurile la produse electronice, inclusiv calculatoare: laptop-uri, telefoane mobile, camere video, televizoare, aparate de înregistrat şi chiar discuri optice.

Motivul este decretul guvernamental privind compensarea pentru reproducerea gratuită a fonogramelor şi a operelor audio în scopuri personale. De la Anul Nou furnizorii de echipamente audio şi video vor fi obligaţi să facă contribuţii în beneficiul autorilor de conţinut media.

Conform spuselor analiştilor, creşterea va fi de 1% pentru furnizori, iar consumatorii vor cumpăra produsele cu 1.5-2% mai scump, în funcţie de distribuitorul sau produsul în sine.

Potrivit unor informaţii, veniturile din urma creşterilor vor fi creditate către Uniunea Rusă a Deţinătorii Drepturilor de Autor (Российский Союз Правообладателей), fondatorul căreia este Nikita Mihalkov. În orice caz, costurile suplimentare le vor fi simţi consumatorii, indiferent dacă vor folosi conţinut audio şi video în scopuri personale sau nu.

Amintim că la 13 Octombrie cel mai mare portal de schimb de fişiere din Moldova, Torrents.MD a fost suspendat la plângerea făcută de Uniunea Producătorilor de Fonograme şi Videograme, iar dacă acesta ar reveni, atunci scumpirea produselor electronice s-ar putea reflecta şi în Republica Moldova, ca o alternativă privind problema drepturilor de autor.

sursa: totul.md

1 COMENTARIU

  1. […] Începând cu 1 ianuarie 2011 în Rusia vor creşte preţurile la produsele e… Tue Oct 26, 2010 17:02 pm Începând cu 1 ianuarie 2011, în magazinele din Rusia vor creşte în mod inevitabil preţurile la produse electronice, inclusiv calculatoare: laptop-uri, telefoane mobile, camere video, televizoare, aparate de înregistrat şi chiar discuri optice. Motivul este decretul guvernamental privind compensarea pentru reproducerea gratuită a fonogramelor şi a operelor audio în scopuri personale. De la Anul Nou […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.