Astazi compania Samsung a publicat raportul privind rezultatele financiare din trimestrul II al anului 2012. Compania coreeana a raportat un profit operational record de 5.9 miliarde de dolari, profitul net a crescut cu aproape 50%, pina la 4.5 miliarde de dolari. Rezultatele se datoreaza in primul rind Departamentului Mobile Communications al Samsung.

Incasarile trimestriale din vinzările telefoanelor si smartphone-urilor constiruie aproape 18 miliarde de dolari, ce e cu 75% mai mult, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational al Departamentului Mobile Communications al companiei a crescut mai mult de două ori si s-a apropiat de cifra de 3,7 miliarde de dolari.

Samsung nu a publicat datele privitor la numarul de smartphone-uri vindute, dar analistii, bazindu-se pe indicatori financiari, sustin ca este vorba de 50 de milioane, scrie Reuters. Aceasta cifra depaseste aproape de doua ori pe cea a Apple, in trimestrul II compania americana a vindut 26 milioane de iPhone-uri.

3 COMENTARII

  1. Ce prostie. Samsung are o mulțime de ”smartphone-uri”,rele și mai puțin rele. Apple are un singur smartphone, cel mult 2 pe care le comercializează intens. Practic era și de așteptat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.