Unui somer ii poate fi refuzata angajarea din diverse motive. Angajatorul poate sa fie nemultumit de lipsa de experienta, abilitatile, aspectul, sexul sau chiar rasa potentialului angajat. In China a aparut o noua forma de discriminare – posesia unui iPhone. In mass-media din Asia a devenit populara povestea unui student care nu a fost primit la munca din cauza faptului ca tinarul avea un smartphone de la Apple.

In timpul interviului la una din intreprinderile din orasul Changchun, specialistul pe cadre a observat ca tinarul detine un smartphone si a declarat ca compania nu are nevoie de studenti cu iPhone-uri, scrie NariNari. „Studentii care au un iPhone, nu lucreaza. Tot ce aveti a fost cumparat de parintii. Nu ati cumparat nimic din banii proprii. Sunteti obisnuiti cu luxul si nu sunteti in stare sa rezistati la stres. In compania noastra lucreaza cei care sunt capabili sa faca fata dificultatilor”, a explicat studentului reprezentantul companiei.

Tinarul a recunoscut ca iPhone-ul a fost cumparat de parintii sai, insa acesta nu avea de gind sa se laude cu smartphone-ul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.