htc-exodus-blockchain-phone-1024x553Compania HTC a anunțat de curând smartphone-ul Exodus – primul blockchain smartphone al unui producător important de talie internațională. Se presupune că Exodus va fi destinat utilizatorilor care se ocupă de cripto-valute și, prin urmare, va fi extrem de securizat în ceea ce privește siguranța datelor.

HTC Exodus rulează Android, dar are protecție hardware suplimentară și aplicații specializate. Caracteristicile tehnice ale smartphone-ului nu se cunosc, se știe doar că dispozitivul are instrumentele necesare pentru a lucra cu portofele crypto.

Despre proiect a vorbit Phil Chen, unul din dezvoltatorii HTC Vive. Acesta a părăsit compania în 2015, dar apoi s-a întors. Potrivit lui Chen, scopul a fost crearea unui smartphone „descentralizat”.

Săptămâna trecută, compania Sirin Labs a anunțat specificațiile dispozitivului Finney, numit „primul blockchain smartphone”. „Scopul nostru este de a crea primul blockchain smartphone accesibil, cu propriul său sistem de operare, inițiind astfel crearea unui blockchain ecosistem global, a declarat Kenges Rakishev, președintele Consiliului de Administrație al Sirin Labs.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.