Grupul de hackeri D33Ds Company a postat pe internet parolele si adresele de e-mail a mai mult de 453 de mii de utilizatori ai serviciului Yahoo!. Accesul la baza de date a fost obtinut cu ajutorul asa numitei injectii SQL.

Se remarca faptul ca informatiile erau stocate in forma necodata.„Speram ca acei responsabili de securitatea serviciului dat vor primi actiunile noastre ca un un apel de desteptare si nu ca un act de agresiune„, au declarat cei de la D33Ds. Hackerii sustin ca nu vor publica datele despre vulnerabilitatile serviciului, pentru a nu crea probleme adaugatoare pentru administratia serviciului.

Conform companiei Trusted Security, serviciul hackuit ar putea fi Yahoo! Voice. Dupa cum scrie TGDaily, in datele furate figureaza adrese ce apartin serviciilor de e-mail cum ar fi Yahoo!, Gmail, AOL, si altele.

In acest an avut loc cel putin trei scurgeri majore de date ale utilizatorilor, victime devenind LinkedIn, Last.Fm si Formspring.

2 COMENTARII

  1. Cea mai mare greseala a fost necodarea parolelor! Vulnerabilitati sunt pe majoritatea site-urilor, nu pot fi gasite toate insa toti cunosc ca e recomandabil de codat parolele… se vor invata pe grseli..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.