Guvernul chinez a lansat un site special, unde cetăţenii chinezi îşi pot exprima opiniile despre felul în care evoluează ţara, aceasta fiind o iniţiativă cu totul neobişnuită pentru administraţia comunistă, obişnuită să cenzureze criticile, informează un comunicat.

Iniţiativa guvernului a fost o ocazie pentru mulţi internauţi să îşi exprime nemulţumirile faţă de sistem.

De la deschiderea acestui site, săptămâna trecută, zeci de mii de mesaje au abordat deschis probleme precum libertatea de expresie sau corupţia, deşi au fost şi altele care au lăudat partidul comunist.

„Dacă vă preocupaţi de condiţiile de viaţă ale populaţiei, fiţi solidari, ucideţi funcţionarii corupţi şi tiranii locali”, se arată într-un mesaj adresat preşedintelui Hu Jintao.

Site-ul, numit „linie directă la Zhongnanhai”, sediul puterii de la Beijing, oferă o posibilitate care nu a mai fost acordată niciodată până acum populaţiei chineze.

Cenzura impusă de administraţia chineză le interzice în general cetăţenilor să îşi exprime opiniile critice la adresa guvernului.

Totuşi, potrivit unui internaut, cenzura se aplică şi pentru noul site, deşi pare a fi un portal dedicat libertăţii de expresie.

„Tovarăşe Hu, nu e interesant că am lăsat atâtea mesaje şi toate au fost armonizate. Nu ne puteţi lăsa să spunem adevărul?”, se arată într-un mesaj adresat preşedintelui chinez.

Internauţii chinezi s-au obişnuit să folosească verbul „a armoniza” în sensul de „a cenzura”, ironizând deciziile guvernului de a bloca anumite informaţii de pe internet în numele „armoniei sociale”.

sursa: mediafax.ro

2 COMENTARII

  1. […] Guvernul chinez a lansat un site unde cetăţenii îşi pot exprima deschis opiniil… Tue Sep 14, 2010 14:40 pm Guvernul chinez a lansat un site special, unde cetăţenii chinezi îşi pot exprima opiniile despre felul în care evoluează ţara, aceasta fiind o iniţiativă cu totul neobişnuită pentru administraţia comunistă, obişnuită să cenzureze criticile, informează un comunicat. Iniţiativa guvernului a fost o ocazie pentru mulţi internauţi să îşi exprime nemulţumirile faţă de sistem. De la […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.