Compania Groupon, care detine cel mai mare site de cumparaturi colective, si-a lansat serviciile in China, scrie Bloomberg. Intrarea in China, tara cu cea mai mare baza de  utilizatori de in­ternet, vine dupa ce compania a anuntat cresterea veniturilor de 23 de ori in 2010 comparativ cu 2009, dar si pe fondul in­tentiei anuntate de listare la Bursa in acest an. Astfel, Groupon a lansat in Chi­na site-ul Gaopeng.com, care va acoperi initial orasele Beijing si Shanghai. Ul­te­rior, compania va furniza serviciile de cumparaturi colective si in alte orase mari din China, au declarat oficialii Groupon intr-un comunicat de presa. Intrarea pe piata Chineza a Groupon a primit gajul a doi investitori majori: Ten­cent Holdings, cea mai mare companie de internet din China, si Yunfeng Capi­tal, fond de private equity infiintat de Jack Ma, care au devenit actionari Gaopeng.com. Anul trecut, in China valoarea vanzarilor online a crescut de aproape doua ori, la 78 mld. dolari, iar analistii estimeaza o dublare a acesteia in urmatorii doi ani. Groupon pla­nuies­te ca filiala din China sa fie deservita de 1.000 de angajati peste trei luni, fata de 120 cat are in prezent, a declarat  Danny Yeung, seful diviziei din Hong Kong.

Veniturile Groupon au crescut anul trecut la 760 de milioane de dolari, de la 33 de milioane de dolari in 2009, peste o treime din afaceri fiind generate de site-urile din afara Statelor Unite, potrivit unui document intern al companei, citat de „Wall Street Journal” (WSJ).

Groupon, care detine site-uri de reduceri in Statele Unite si numeroase tari din intreaga lume, inclusiv in Romania, ar putea obtine „venituri de miliarde” de dolari in 2011, potrivit di­rectorului general al companiei, Andrew Mason, dintr-un e-mail transmis anga­jatilor. Dupa trei ani de activitate, Groupon avea, la sfarsitul lui 2010, peste 4.000 de angajati si operatiuni in 565 de orase, de la 120 de angajati, respectiv 30 de orase in 2009, potrivit scrisorii trans­mi­se de Mason. O buna parte din extin­dere a fost executata prin achizitii in Europa si Asia.

sursa: financiarul.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.