4

Google a anunțat achiziționarea producătorului de drone – Titan Aerospace. Anterior şi rețeaua socială Facebook şi-a exprimat interesul faţă de această companie. După ce a cumparat start-up-ul, Gigantul IT are același scop, precum şi Facebook, să utilizeze dronele în cadrul proiectului de asigurare cu internet a zonelor îndepărtate. Suma trazacției nu a fost dezvăluită.

Project Loon este un proiect pilot al Google care prevede lansarea unor baloane gigante de aer în stratosferă (la o altitudine de 20 de kilometri), pentru asigurarea accesului la internet. Aerostatele au fost alese de Google din motivul că este cel mai ieftin mod de a crea o rețea wireless. Pentru a nu crea o infrastructură complexă și de a trasa fire prin munți, jungle și alte locuri îndepărtate ale pămîntului. În acest fel, va fi posibilă conectarea a două treimi din populația lumii, care în prezent nu are acces la Internet.

1 (1)

Acum la aerostate se vor alătura şi dronele care se alimentează cu energie solară. Caracteristica distinctă a aeronavelor Titan constă în ceea că ele se pot afla în zbor pînă la cinci ani, fără aterizare pentru reîncărcare.

Facebook a negociat achiziționarea Titan Aerospace acum o lună în urmă. Potrivit unor date, compania lui Mark Zuckerberg a propus pentru acest start-up 60 de milioane de dolari, dar această sumă nu i-a mulțumit pe fondatorii acesteia. Potrivit ziarului The Wall Street Journal, discuțiile dintre Facebook și Titan au durat cîteva săptămîni, apoi acest fapt a devenit cunoscut publicului. Între timp, Google le-a propus o altă ofertă și a cumpărat compania.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.