Google a lansat un nou instrument care este proiectat pentru a informa utilizatorii despre un dezastru natural, sau orice altă situație de urgență din apropiere. Așa-numitele SOS-avertizări vor fi adăugate în două cele mai des vizitate servicii ale gigantului IT – Google Search și Google Maps.

Punerea în aplicare a acestei funcții a fost posibilă datorită eforturilor comune ale Google, autorităților locale, Crucea Roșie și diverselor organizații. Alertele date funcționează la moment în 12 țări. Printre acestea se numără America de Nord, Japonia, Filipine, India, Noua Zeelandă, Australia, Taiwan, Indonezia, Brazilia și Columbia. În viitorul apropiat vor fi adăugate și unele țări europene. Inițiativa se bazează pe instrumentele Google deja disponibile, inclusiv Finder și Crisis Map.

Alertele SOS vor fi afișate în rezultatele căutărilor sub formă de știri, mesaje ale martorilor oculari din rețele sociale, numere de telefon de urgență, site-uri și alte informații relevante. În plus, pe hărți va fi afișată, de asemenea, starea traficului în zona respectivă, drumurile închise și alte informații în timp real. Aceste date vor fi extrase din serviciul de cartografiere Waze. Intensitatea informației în ansamblu depinde de apropierea de locul incidentului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.