Potrivit șefului Consiliului de administrație Google, Eric Schmidt, Internetul are nevoie de butonul „Delete”. Schmidt a spus că astăzi aproape orice informație care ajunge pe internet rămîne acolo pentru totdeauna, chiar și atunci cînd ea își pierde din relevanță sau este falsă.

Eric Schmidt a dat un exemplu în care unei persoane i se aduc careva acuzații și apoi acestea sunt anulate. În același timp, datele privind aceste posibile infracțiuni pot rămîne pe internet pentru totdeauna, iar pe viitor această persoana va intîlni dificultăți în căutarea unui loc de muncă sau va avea alte probleme similare. „Lipsa butonului „Delete” este o omisiune gravă”, a subliniat şeful Google.

La mijlocul lunii aprilie 2013, Curtea din Tokyo a obligat Google să plătească despăgubiri unei persoane care a suferit din cauza cautărilor motorului de căutare. Numele lui a fost legat de careva crime care nu au fost comise de acesta. Situații similare s-au întimplat şi în alte țări. În plus, unele companii chiar oferă servicii pentru a găsi și elimina datele despre o persoană de pe internet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.