oracle-logo

Compania Oracle din nou s-a plasat în segmentul liderilor din Magic Quadrant Gartnerpentru platformele corporative de integrare cloud.

Oracle deține această poziție pentru al doilea an consecutiv. Compania consideră că această apreciere înaltă este o dovadă a creșterii continue a popularității platformei cloud Oracle Cloud Platform în anul trecut – numărul clienților platformei, care include oferte iPAaS de la Oracle, în ultimul an a crescut rapid și a ajuns la 3.000 de companii, aproape că s-a triplat din anul financiar 2017.

De curând Oracle a anunțat posibilitățile autonome în cadrul portofoliului Oracle Cloud Platform, inclusiv integrarea aplicațiilor și a datelor. Acestea oferă integrare cu detectarea automată, care ajută clienții să automatizeze rapid procesele de afaceri în diverse aplicații SaaS și aplicațiile instalate pe teritoriul clientului, precum și fluxurile de date auto-determinante, cu crearea automată a unui conveier de date și depozite de date pentru colectarea acestora (cu transmitere streaming și prelucrare în bloc).

Oracle, de asemenea, a prezentat, integrarea cu auto-deservire Oracle Self-Service Integration, care le permite utilizatorilor de afaceri să îmbunătățească performanța și să optimizeze sarcinile zilnice, prin conectarea aplicațiilor cloud pentru automatizarea proceselor. Mii de clienți folosesc Oracle Cloud Platform. Printre acestea – întreprinderi globale, precum și întreprinderi mici și mijloci, dar și dezvoltatori independenți de software (ISV). Aceștia utilizează Oracle Cloud Platform, pentru a crea, testa și implementa aplicații avansate, și pentru a utiliza cele mai noi tehnologii, cum ar fi blockchain, inteligența artificială, machine learning și boți, pentru a extinde oportunitățile de afaceri.

Gartner plasează furnizorii de soluții pe cadrane specifice, pe baza capacității lor de a realiza strategia și integralitatea viziunii dorite. Potrivit analiștilor, în 2017, companiilor din quadrant-ul liderilor le reveneau aproape 30.000 de clienți și mai mult de 600 de milioane de dolari venituri, reprezentând mai mult de jumătate din piața EiPaaS.

Potrivit Gartner, platforma de integrare ca serviciu (iPaaS) oferă posibilități, care permit abonaților („Chiriașilor“), să realizeze proiecte de integrare a datelor, aplicații, API și procese cu orice combinație de sisteme cloud dislocate pe teritoriul clientului. Acest lucru se realizează prin dezvoltarea, implementarea, executarea, gestionarea și monitorizarea proceselor/fluxurilor de integrare care permit interacțiunea sistemelor clienților pentru colaborarea lor.

Ofertele Oracle iPaaS includ Oracle Integration Cloud și Oracle SOA Cloud (ca parte a Oracle Cloud Platform). Oracle Integration Cloud este o platformă de integrare simplă și puternică concepută pentru integrarea non-sistem, cu instrumente cum ar fi automatizarea proceselor, iar Oracle SOA Cloud este o platformă de înaltă performanță pentru integratori profesioniști. Cu peste 100 de adaptoare, clienții pot integra rapid și extinde aplicațiile Oracle, altor furnizori și aplicații locale, să utilizeze API-uri, să asigure interoperabilitatea oamenilor și dispozitivelor.

În plus, Oracle are multe alte oferte PaaS care pot fi combinate cu serviciile iPaaS ale Oracle, pentru a spori productivitatea. Aceste servicii includ Oracle Data Integration Platform Cloud pentru suportul de transmitere a datelor în timp real, procesare pe blocuri și gestionarea datelor corporative; Oracle API Platform Cloud pentru dezvoltarea inițială API și gestionare; Oracle IoT Cloud pentru integrarea dispozitivelor IoT. Platforma API Oracle Platform Cloud folosește pentru dezvoltarea API-ului un instrument unic Apiary, care este utilizat de mai mult de 300.000 de dezvoltatori și 400.000 de API. Acesta este conceput pentru a simplifica transformarea soluțiilor locale API în soluții cloud, care ajută companiile să prospere în economia digitală.

Informații detaliate despre produsele Oracle pot fi obținute de la tel. +373 677-00-611, sau prin e-mail office@muk.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.