Smartphones

Compania Gartner a publicat un raport cu privire la rezultatele celui de al treilea trimestru al anului 2014 și a anunțat o creștere a cotei dispozitivelor mobile care rulează Android și iOS. Lider, cu o cotă imensă, este platforma Google – 83,1% din dispozitivele vîndute, urmată de iOS – cu o cotă de 12,7%.

Un an mai devreme, în al treilea trimestru, cotele Android și iOS erau de 82% și 12,1%, respectiv. Pe locul 3, cu 3%, se afla Windows Phone, care a mai pierdut 0,6% față de aceeași perioadă din 2013. În același timp, în al treilea trimestru al anului 2014, au fost vîndute 38,1 milioane de smartphone-urile WP (cu un an mai devreme 30,3 milioane).

Numeric, cea mai semnificativă creștere a vînzărilor a fost observată la Apple, Huawei și Xiaomi, în timp ce la Samsung și Lenovo, potrivit Gartner, vînzările de smartphone-uri au scăzut.

Analiștii prevăd o scădere treptată a cotei telefoanelor mobile obișnuite, care în prezent e mai mare decît cea a smartphone-urilor. Se așteapta că în anul 2018 aceasta va fi de 10% din totalul vînzărilor (față de 66% în prezent).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.