Desi Apple este criticata pentru modul in care supravegheaza productia terminalelor sale in China, partanerul sau Foxconn ofera conditii de munca mult mai bune decat alti producatori chinezi de dispozitive electronice.

Un membru al unei asociatii care vegheaza la respectarea drepturilor angajatilor din China sustine ca spre deosebire de Apple, Nokia, HP, Dell si multi altii nu se ocupa aproape deloc de angajatii care le fabrica produsele. Apple investigheaza conditiile de munca si raporteaza publicului larg neregulile descoperite insa restul producatorilor nu se implica aproape deloc musamalizand problemele angajatilor chinezi.

Foxconn isi instruieste angajatii cu privire la pericolele din cadrul locului de munca si le ofera echipament adecvat pentru mediul in care lucreaza. Angajatii iau salarii decente si au asigurare medicala iar Foxconn verifica zilnic fabricile pentru a se asigura ca ele respecta toate standardele privind siguranta la locul de munca.

In alte fabrici, precum cele care produc laptop-uri pentru Dell sau Toshiba, angajatii nu au nici macar o trusa  de prim ajutor la dispozitie si in cazul unui accident acopera ranile cu materialele care le au la dispozitie.

La Foxconn conditiile de munca sunt grele din cauza orelor suplimentare insa comparindu-le activitatea cu cea a altor fabrici din China se pare ca la Foxconn lucrurile sunt mult mult mai bune.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.