Kim Dotcom, fondator al site-ului Megaupload, are voie să cheltuiască o parte din banii pe care i-a câştigat, însă autorităţile neo-zeelandeze au stabilit un plafon lunar pe care nu are voie să îl depăşească.

Noua Zeelandă a deblocat o parte din averea fondatorului Megaupload.com, a cărui extrădare este cerută de Statele Unite, fixând la 60.000 de dolari neozeelandezi (37.000 euro) plafonul cheltuielilor sale lunare, au anunţat joi mass-media locale, citate de AFP.

Kim Schmitz, cunoscut sub numele “Kim Dotcom”, arestat la 20 ianuarie în timp ce se afla la reşedinţa sa din Auckland, apoi eliberat pe cauţiune, a estimat că are nevoie de 220.000 dolari neozeelandezi pe lună.

Înalta Curte din Auckland nu i-a acordat cetăţeanului german, cu venituri în 2010 de 42 milioane de dolari (31 milioane euro), decât 60.000 de dolari neozeelandezi, potrivit grupului media Fairfax.

Justiţia i-a mai îngăduit acestui iubitor de maşini de lux să-şi folosească Mercedesul, precizează cotidianul New Zealand Herald.

sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.