Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia în categoria nerecomandată investiţiilor („junk”), ca urmare a declinului cotei de piaţă, şi a anunţat că perspectiva rămâne negativă, transmite Reuters.

Fitch a coborât calificativul pentru credite pe termen lung al Nokia de la „BB+” la „BBB-” şi a avertizat că ar putea urma noi revizuiri în scădere, dacă situaţia afacerilor grupului nu se îmbunătăţeşte în a doua jumătate a anului şi în 2013.

„Având în vedere posibilele dificultăţi pe care le are de depăşit grupul, agenţia nu este în prezent convinsă că Nokia poate atinge acest obiectiv pe parcursul a 18 luni”, potrivit unui comunicat al Fitch.

Nokia şi-a apărat poziţia financiară într-un comunicat separat.

„Grupul va continua să se concentreze asupra reducerii structurii de costuri, îmbunătăţirii fluxului de numerar şi menţinerii unei poziţii fiscale solide”, a afirmat directorul financiar, Timo Ihamuotila.

Săptămâna trecută, Nokia a raportat o pierdere importantă pentru primul trimestru, a renunţat la directorul de vânzări şi a promis noi reduceri de costuri.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.