Trei astrofizicieni din SUA si Franţa elaborează un protocol de comunicare cu extratereştrii, prin care vor să se asigure că aceştia ne inteleg. Protocolul include codarea semnalului, dar astrofizicienii propun şi folosirea unor lungimi de unda de 1.42 GHz sau 4.46 GHz, întâlnite frecvent în natură şi care ar fi mai usor de captat.

Protocolul este denumit METI, însemnând „transmiterea mesajelor catre inteligenţa extraterestră”, şi astrofizicienii propun construirea unei antene speciale în acest scop, care să le transmită constant. Totuşi, ei sunt conştienţi că este puţin probabil ca extratereştrii să înţeleagă ceva din ele. De aceea vor să le testeze mai întâi aici, la nivel internaţional, şi dacă oameni din culturi diferite, care vorbesc limbi diferite, le vor înţelege, atunci ele vor putea fi decodate şi de către extratereştri.

Încă din anul 1974 oamenii au trimis mesaje extratereştrilor, mai exact din Puerto Rico, dar au fost complicate şi criptice, scrie revista Popular Science, aşa că extratereştrii e posibil să nu fi înţeles nimic din ele. Frecvenţele propuse de trio-ul de astrofizicieni le vor permite extratereştrilor să le recepţioneze, chiar şi în cazul în care dispun doar de mijloace tehnice modeste.Cei trei astrofizicienii nu sunt primii care să propună un protocol de comunicare cu extratereştrii, dar cele realizate până acum au fost criticate ca fiind mult prea „antropocentrice”, iar pentru o creatură cu şapte capete şi nouă picioare, cum ar putea fi un extraterestru, o imagine cu Barack Obama braţ la braţ cu George W.Bush ar putea să nu prindă nuanţele umane, în sensul că nu ar putea face diferenţa astfel între bine şi rău, glumeşte ziaristul de Popular Science.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.