Eric SchmidtEric Schmidt, presedintele consiliului de administratie al Google, a spus in Coreea de Sud ca “munca la Android a inceput inainte de cea de la iPhone”. El a raspuns astfel criticilor aparute in biografia lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson.

Declaratia intreaga a lui Schmidt: “Am decis sa nu comentez despre ce s-a scris intr-o carte aparuta dupa moartea sa. Steve este o fiinta umana fantastica si o persoana care in mod clar imi lipseste. Ca un comentariu general, cred ca cei mai multi oameni sunt de acord ca Google este o mare companie inovatoare si as mai sublinia si ca lucrul la Android a inceput inaintea iPhone”.

“Imi voi petrece ultima suflare daca trebuie…pentru a indrepta aceast rau. Voi distruge Android, pentru ca este un produs furat. Sunt gata sa fac razboi termonuclear pentru asta”, spune Jobs in biografia sa autorizata, care a aparut luna trecuta.

Jobs voia atunci sa foloseasca cele 40 de miliarde de dolari avute la dispozitie de companie in banca pentru a opri Android.

Android este o companie care a fost fondata in 2003 de catre Andy Rubin alaturi de altii, cu intentia de a realiza dispozitive mobile mai inteligente care sa fie mai constiente de locatia utilizatorului si preferintele sale. Google a cumparat Android in 2005. Sistemul de operare cu acelasi nume este bazat pe Linux. Inca din decembrie 2006, BBC si Wall Street Journal notau ca Google dorea ca aplicatiile sale de cautare pe internet sa fie prezente pe telefoanele mobile si ca lucra din greu pentru asta.

iPhone a fost lansat in 2007 insa lucrul la terminal a inceput inca din 2005. Apple a dat in judecata HTC, Samsung si Motorola pentru incalcarea unor patente ale sale. Nu a facut asta cu Sony Ericsson, care era protejata de imensul portofoliu al suedezilor de la Ericsson, nici cu Palm – care putea contraataca foarte virulent, si nici cu LG, care avea produse asemanatoare lansate cam in acelasi timp cu iPhone.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.