Domeniul sex.com, care a fost scos la licitaţie în luna iulie, după ce compania care îl deţinea, Escom LLC, a intrat în faliment, a fost vândut pentru 13 milioane de dolari, informează BBC News Online.

Clover Holdings, o companie obscură înregistrată în insula Saint Vincent din Caraibe, a înaintat cea mai valoroasă ofertă.

De-a lungul timpului, domeniul sex.com a avut mai mulţi posesori şi, la un anumit moment, a fost sub controlul unui escroc care l-a furat de la primul său posesor.

Tranzacţia va fi finalizată după ce va primi acordul judecătoriei care supervizează activităţile Escom LLC. Instanţa va lua o decizie pe 27 octombrie.

Suma este una dintre cele mai mari plătite vreodată pentru un domeniu online. În 2006, când Escom a cumpărat domeniul, se estimează că ar fi plătit pentru el 14 milioane de dolari. Cel mai mare preţ plătit vreodată pentru un domeniu online a fost de 16 milioane de dolari, achitat de compania de marketing QuinStreet pentru a păstra extensia insure.com.

Primul proprietar al domeniului sex.com a fost fondatorul site-ului Match.com, Gary Kremen, care l-a vândut în 2006.

sursa: mediafax.ro

2 COMENTARII

  1. […] Domeniul sex.com vândut pentru 13 milioane de dolari Fri Oct 22, 2010 0:21 am Domeniul sex.com, care a fost scos la licitaţie în luna iulie, după ce compania care îl deţinea, Escom LLC, a intrat în faliment, a fost vândut pentru 13 milioane de dolari, informează BBC News Online. Clover Holdings, o companie obscură înregistrată în insula Saint Vincent din Caraibe, a înaintat cea mai valoroasă ofertă. De-a lungul […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.