Cei doi directori – Jim Balsillie si Mike Lazaridis, care au fiecare cate 5% din actiunile RIM, au asistat ieri la reducerea valorii titlurilor detinute pana la aproximativ 640 de milioane de dolari, de la aproximativ 1,9 miliarde de dolari la inceputul anului. Deprecierea vine pe fondul raportarilor financiare si de livrari care au dezamagit investitorii trei trimestre la rind.

Actiunile RIM tranzactionate pe piata Nasdaq au pierdut 19% din valoare in sedinta de ieri, pana la 23,93 dolari, respectiv 84% fata de recordul inregistrat in iunie 2008.

Declinul RIM a inceput odata cu lansarea iPhone de catre Apple. Daca la sfarsitul anului trecut RIM era al doilea mare furnizor de smartphone-uri dupa Nokia cu o cota de 16,1%, potrivit IDC, urmat de Apple cu 15,7%, acum cota RIM ar fi, potrivit unei alte companii de cercetare, Gartner, la 12% si a Apple de 18%.

1 COMENTARIU

  1. Jim Balsillie si Mike Lazaridis pierd statutul de miliardari dupa reducerea cu 50% a valorii actiunilor…

    oficiul RIMCei doi directori – Jim Balsillie si Mike Lazaridis, care au fiecare cate 5% din actiunile RIM, au asistat ieri la reducerea valorii titlurilor detinute pana la aproximativ 640 de milioane de dolari, de la aproximativ 1,9 miliarde de dolari …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.