CV-urile tradiţionale vor fi înlocuite de portofolii pe site-uri de socializare sau de bloguriUnul dintre principalele trenduri în materie de resurse umane pentru 2011 este înlocuirea treptată a CV-ului tradiţional, în forma lui clasică şi tipărită, cu profilul online din site-urile de socializare, gen LinkedIn sau Facebook.

Trendul este semnalat de un raport al firmei americane de recrutare online Elance, firmă care găzduieşte astfel de profile profesionale ale freelancerilor.

Raportul vorbeşte de preferinţa accelerată a angajatorilor de a viziona portofoliul online al unui candidat (inclusiv blogurile) şi de anu se mulţumi cu citirea „verticală” a unui CV.

„CV-urile tradiţionale vor dispărea în câţiva ani. Sunt statice şi se învechesc rapid. Nici nu te ajută să-ţi dai seama cine este un om după câteva cuvinte pe hârtie”, crede Fabrio Rosati, CEO al Elance.

Alte trenduri pentru 2011 semnalată de Elance şi preluate de publicaţia CIO.com sunt: ascensiunea muncii de la distanţă, dezvoltarea reţelelor sociale şi moartea marketingului tradiţional.

sursa: www.realitatea.net

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.