Creatorului primului laptop din lume i-a fost acordat premiul Ducelui de Edinburgh pentru intreaga sa cariera, scrie BBC.

Bill Moggridge a fost numit castigatorul Premiului pentru Designeri oferit de Printul Philip.

Moggridge a fost ales selectat dintr-o lista pe care figurau nominalizati celebri, printre care se afla si creatoarea de moda Dame Viviene Westwood.

Juriul a declarat ca Bill Moggridge, prin creatia sa, a avut un rol deosebit de important in formarea modului in care oamenii inteleg si utilizeaza tehnologia astazi.

Computerul „Grid Compass” a fost proiectat de Moggridge la inceputul anilor ’80 si este considerat primul precursor al laptopului modern.

sursa: hotnews.md

3 COMENTARII

  1. […] Creatorul primului laptop din lume premiat de Ducele de Edinburgh Wed Nov 10, 2010 9:18 am Creatorului primului laptop din lume i-a fost acordat premiul Ducelui de Edinburgh pentru intreaga sa cariera, scrie BBC. Bill Moggridge a fost numit castigatorul Premiului pentru Designeri oferit de Printul Philip. Moggridge a fost ales selectat dintr-o lista pe care figurau nominalizati celebri, printre care se afla si creatoarea de moda Dame Viviene Westwood. Juriul a […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.