Pentru a ajuta comunitatea globală de parteneri să beneficieze din plin de arhitecturile centrate pe reţea, Cisco anunţă evoluţia programului său de parteneriat  lider în industrie, prin introducerea unor noi specializări arhitecturale pentru reţele fără frontiere, colaborare şi centre de date. Prin abordarea arhitecturală a reţelelor, partenerii devin mai relevanţi pentru clienţi, mai profitabili şi se diferenţiază de competiţie. Pentru a accelera tranziţia la aptitudini şi capacităţi arhitecturale, Cisco accelerează evoluţia programului Learning Partner, astfel încât să livreze cursuri de formare profesională bazate pe arhitecturi către parteneri şi clienţi, prin intermediul reţelei sale globale de peste 450 de Learning Partners.  În România sunt în prezent 3 Learning Partners.
Detalii
Noi specializări arhitecturale
Cisco adaugă trei specializări avansate, bazate pe arhitecturi, pentru Resale Channel Partner Program: Advanced Borderless Network Architecture Specialization, Advanced Collaboration Architecture Specialization, şi Advanced Data Center Architecture Specialization.
Începând cu august 2012, partenerii trebuie să atingă toate cele trei specializări arhitecturale pentru a obţine certificarea Cisco Gold. Partenerii certificaţi Cisco Silver vor trebui să aibă cel puţin o specializare arhitecturală, iar partenerii certificaţi Cisco Premier pot avea fie una dintre specializările arhitecturale, fie Cisco Express Foundation Specialization, pentru a obţine statutul de certificare, începând cu august 2012.
Pentru asigurarea unui proces simplu de recertificare, Cisco oferă o perioadă de tranziţie de 16-28 de luni pentru partenerii certificaţi existenţi. Specializarea arhitecturii nu devine o cerinţă obligatorie pentru certificare până la aniversarea partenerului, între august 2012 şi iulie 2013.
Cisco a redus costul pentru certificare şi a scăzut cerinţele de formare profesională pentru obţinerea de noi certificări. Pentru un certificat Cisco Gold nou, costul a fost redus cu aproximativ 50.000 USD iar numărul total de ore de formare profesională a fost redus cu până la 25%.
De asemenea, Cisco oferă până la 5.000 USD credit pentru primii 500 de parteneri care termină procesul de recertificare.
Evoluţia programului Learning Partner
Cisco anunţă evoluţia programului Learning Partner, care va avea două componente -componenta  Learning Partner Associate şi noul Learning Partner Specialized. Componentele programului vor ajuta partenerii să se dezvolte într-un cadru arhitectural şi vor grăbi adoptarea abordării arhitecturale Cisco de către clienţi.
În cadrul componentei Learning Partner Associate, partenerii Cisco se vor concentra pe însuşirea tehnologiei de bază şi pregătirea consumatorilor finali pentru certificări de carieră.
În cadrul componentei Partner Specialized, partenerii Cisco vor căpăta experienţă în oferirea de cursuri specializate în anumite domenii de expertiză corespunzătoare specializărilor arhitecturale Cisco.
Cisco Learning Partners sunt catalizatori cheie pentru creşterea şi dezvoltarea profesională a mai mult de un million de ingineri certificaţi Cisco la nivel global.
Programul Cisco Learning Partner continuă să se dezvolte global, existând deja o reţea de peste 450 de parteneri strategici aflaţi în peste 130 de ţări.
Programul Cisco Authorized Learning Partners oferă cea mai bună instruire autorizată pentru mai mult de 300.000 de clienţi şi parteneri anual, la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.