ChinaNu e secret că în China, de mulți ani, există o cenzură severă, care s-a întărit mai ales odată cu venirea la putere a lui Xi Jinping. Recent, autoritățile chineze au lansat un raport care oferă informații despre amploarea fenomenului.

În special, se remarcă faptul că, începând cu 2015, China a blocat mai mult de 13 mii de site-uri și aproape 10 milioane de conturi, în special pe rețelele sociale. Guvernul își explică acțiunile sale prin faptul că, în acest fel, China luptă împotriva răspândirii violenței și pornografiei.

Conform sondajului, mai mult de 90% din populație aprobă un astfel de control al internetului. Majoritatea locuitorilor chinezi cred că într-adevăr este mai puțin conținut dăunător.

După cum știți, în RPC, site-urile Facebook, Instagram, Twitter, YouTube și serviciile Google sunt blocate. În luna octombrie a acestui an, au intrat în vigoare cele mai stricte reguli, care interzic comentariile anonime. În China se permite utilizarea numai serviciilor VPN care sunt aprobate de autorități.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.