Jay Leno, Madonna, Cameron Diaz şi Barack Obama se numără în topul personalităţilor folosite în atacurile virtuale, conform analizei realizate de BitDefender pe aproximativ peste 25 de milioane de mesaje spam.

Comediantul şi prezentatorul TV Jay Leno este cea mai periculoasă vedetă în mediul online, conform analizei realizate de BitDefender pe aproximativ 25de milioane de mesaje spam. Lui Leno îi urmează Madonna şi Cameron Diaz în topul celor mai folosite nume de celebrităţi pentru răspândirea mesajelor spam. Barack Obama şi Stephen King sunt şi ei în top 10.

Analiza BitDefender a scos în evidenţă faptul că majoritatea mesajelor se concentrează pe informaţii legate de medicamente şi achiziţia de pastile, dar promovate prin titluri înşelătoare precum „Jay Leno surprins drogat” sau „Femeile lui George Clooney”. Alte nume celebrităţi folosite în promovarea mesajelor de tip spam, dar care nu se află pe primele locuri, sunt David Beckham, Tiger Woods, Miley Cyrus, Meryl Streep şi Kanye West. În mod surprinzător, celebrităţi ca Oprah Winfrey, Justin Bieber şi Angelina Jolie, care se regăseau anterior în acest top, nu mai constituie subiectul unor astfel de mesaje.

„Infractorii informatici sunt la curent cu noutăţile din lumea showbiz-ului şi folosesc numele vedetelor în vogă pentru a-i ademeni pe utilizatori către site-uri infectate cu malware”, a declarat Cătălin Cosoi, Şeful Laboratorului de Ameninţări Online al BitDefender. „În consecinţă, utilizatorii care caută pe internet poze şi videoclipuri cu vedetele preferate îşi pot compromite securitate calculatorului. Le recomandăm acestora să folosească o soluţie de securitate performantă, care să poate face faţă celor mai noi ameninţări informatice”, a continuat acesta.

De asemenea, numele lui Osama Bin Laden a fost folosit de infractorii informatici, la începutul lunii mai, într-un val de mesaje spam de la aşa zise agenţii guvernamentale. Destinatarii erau îndemnaţi să îşi dezvăluie date personale precum adresa de domiciliu, informaţii legate de conturile bancare şi alte date confidenţiale, pentru a se dezvinovăţi în faţa unor presupuse acuzaţii de terorism.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.