Nu este niciodata o idee buna sa publici pe Internet tot ce-ti trece prin gand. Cu toate acestea, milioane de oameni fac exact acest lucru in fiecare zi, prin intermediul contului de Twitter.

Explozia de informatii personale de pe platforma de microblogging poate pune in pericol siguranta corporala sau a contului bancar de care se bucura oricare dintre cei 190 de milioane de utilizatori.

Iata ce nu trebuie sa postezi pe Twitter, potrivit Forbes.com.

Nu dezvalui locul unde te afli
Atunci cand publici un tweet sub forma „astazi stau la birou peste program, ajung la noapte acasa”, oferi informatii valoroase pentru posibilii infractori. Nu poti sti niciodata cine se ascunde in spatele follower-ilor tai. In niciun caz, nu scrie despre locul in care locuiesti.

Informatii din istoria personala
Un „hot de identitati” poate folosi informatiile tale din trecut pentru a castiga credibilitate, atunci cand comite o infractiune, in numele tau.

Nu te lauda cu noile achizitii
Hotii vor sa stie din timp daca urmatoarea „lovitura” va merita efortul. Cand publici pe Twitter lista de cumparaturi scumpe, le confirmi ca ai putea fi victima profitabila.

Nu-ti publica agenda
Asa cum Twitter nu este locul potrivit pentru a-ti publica lista de cumparaturi, la fel de de inoportuna este si publicarea programului de zi cu zi. Cu cat hotii iti invata mai repede programul zilnic, cu atat mai rapid vei deveni o victima.

Nu publica tweet-uri despre slabiciunile tale
Daca iti vei informa lista de followeri in legatura cu slabiciunile tale, nu este exclus ca unii dintre ei sa foloseasca aceste informatii, in detrimentul tau. In acest capitol, se incadreaza si vulnerabilitatile emotionale.
De asemenea, nu se recomanda sa publici glume nepotrivite sau preferinte politice.

Nu iti insulta colegii de birou
Daca iti barfesti colegii sau prietenii, poti intra in bucluc. Daca ii barfesti pe contul de Twitter, in fata a sute de followeri, poti fi dat in judecata, pentru defaimare.

Intalneste-te cu followeri in locuri publice
Daca in ultimul timp, ai schimbat tweet-uri cu un utilizator si decideti ca vreti sa va intalniti si in mediul off-line, cel mai bine este sa alegi un loc public. Nu poti fi niciodata sigur de intentiile unui om pe care nu il cunosti decat prin intermediul a 140 de caractere.

Sursa: bloombiz.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Ce nu trebuie de “ciripit” pe Twitter Fri Nov 19, 2010 14:54 pm Nu este niciodata o idee buna sa publici pe Internet tot ce-ti trece prin gand. Cu toate acestea, milioane de oameni fac exact acest lucru in fiecare zi, prin intermediul contului de Twitter. Explozia de informatii personale de pe platforma de microblogging poate pune in pericol siguranta corporala sau a contului bancar de care se […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.