Inca de cand se afla in cursa pentru Casa Alba, Barack Obama a inteles si a profitat din plin de puterea Internetului. Folosind instrumentele Web-ului, a reusit sa ajunga la alegatori pentru a le lua donatiile si, intr-un final, votul.

Acum, in calitate de presedinte al Statelor Unite ale Americii, Obama a pus accentul pe tehnologie, atribuindu-i un rol important in toate reformele, de la sanatate la educatie.

Iata cateva din gadgeturile si instrumentele web pe care Barack Obama le foloseste zilnic, potrivit Information Week.

BlackBerry

Obama a devenit primul presedinte dependent de BlackBerry, o dependenta ce a avut nevoie de acceptul serviciilor de securitate. Dupa multe dezbateri, lui

Obama i s-a permis sa foloseasca device-ul pentru a tine legatura cu un grup select de prieteni si parteneri politici.

Pentru smartphone-ul presedintelui, producatorul Research in Motion a realizat o serie de imbunatatiri, la capitolul securitate.

Youtube

Obama continua sa foloseasca serviciul de video streaming, pe care l-a exploatat la maximum in campanie. Presedintele american s-a adresat intregii lumi via

Youtube, pentru a vorbi despre dezastrul ecologic provocat de British Petroleum sau despre ipoteza retragerii trupelor din Iraq.

La inceputul anului trecut, membrii Youtube au fost invitati sa-i adreseze o intrebare lui Obama. Cele mai interesante au primit raspunsuri din partea acestuia, tot pe Youtube.

Twitter

Desi Obama a recunoscut ca nu se ocupa personal de Twitter, contul oficial al presedintelui american are peste 5,5 milioane de followeri.

In martie, politia franceza a arestat un hacker pentru ca a spart contul de Twitter al lui Obama.

Website

Internetul a jucat un rol foarte important in decizia de vot a americanilor.

La sfarsitul campaniei, myBarackObama.com, o retea sociala construita de un co-fondator Facebook, generase 1,5 milioane de conturi de utilizator si donatii de peste 600 milioane de dolari.

Aplicatiile de iPhone

Desi foloseste un BlackBerry, in timpul campaniei Obama s-a adresat cu precadere utilizatorilor de iPhone.

In acest sens, echipa de IT a realizat mai multe aplicatii pentru iPhone, pentru a convinge fanii Obama sa devina voluntari.

sursa: bloombiz.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.