Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au realizat un studiu care a aratat alte riscuri majore la care te supui atunci cand utilizezi o tableta.

Studiul a fost realizat pe un grup de 15 subiecti,toti sub 40 de ani, familiarizati cu tabletele, carora li s-au pus la dispozitie iPad 2 si Motorola Xoom. Utilizand un sistem de analiza 3D in infrarosu, cercetatorii au observat ca gatul utilizatorilor era mult mai indoit comparativ cu pozitia in cazul utilizarii unui laptop sau a unui calculator, mai ales cand tableta era tinuta pe picioare. Evident, si muschii umerilor sunt afectati si pot cauza probleme pe termen scurt sau chiar lung.

Utilizatorii au la dispozitie cateva metode de a ameliora efectele negative: sa isi schimbe pozitia la fiecare 15 minute sau sa faca miscari de rotatie  ale gatului, pentru a mai elibera din presiune. La modul ideal, dispozitivul trebuie reglat la un unghi de 30 de grade, recomandarea fiind de a folosi un suport.

O solutie in acest sens este PadPivot, care la doar 20 dolari se poate dovedi o investitie utila impotriva durerilor si disconfortului create de utilizarea unei tablete.

Lasă un răspuns