La prezentarea noilor smartphone-uri de top Galaxy S8 și Galaxy S8+ nu a fost acordată atenție unor caracteristici ale gadgeturilor. De exemplu, după cum s-a aflat mai târziu, aceste dispozitive sunt primele care au primit suportul pentru transferul de date fără fir prin Bluetooth 5.0.

Reamintim că a cincea generație Bluetooth a fost aprobată în mod oficial la începutul lunii decembrie 2016. De atunci nu a fost anunțat nici un smartphone cu suport pentru această tehnologie. Galaxy S8 și Galaxy S8+ sunt primele. Modelele de top ale altor companii au obținut Bluetooth 4.2, care a fost lansat în 2014.

Comparativ cu versiunea 4.2, noul Bluetooth 5.0 a fost îmbunătățit foarte mult în ceea ce privește viteza și distanța de transmitere a datelor. Tehnologia oferă viteze de transmitere de doua ori mai mari, iar distanța a crescut de patru ori față de Bluetooth 4.2 (până la 240 de metri). A fost îmbunătățită semnificativ calitatea semnalului audio transmis prin Bluetooth. De asemenea, viteza dată permite transmiterea simultană a muzicii către două perechi de căști conectate la smartphone.

Lasă un răspuns