Bill Gates a încurajat Microsoft să cumpere Skype şi consideră tranzacţia o afacere foarte bună, a declarat acesta într-un interviu acordat BBC.

„Am fost un susţinător solid în cadrul deciziei conducerii de a achiziţiona compania Skype. Cred că este o foarte bună afacere pentru Microsoft. Ideea de videoconferinţă va deveni mult mai folosită decit este astăzi. Skype a obţinut un profit meritat. Va fi fascinant să vedem cum ideile de cercetare ale Microsoft împreună cu Skype ajung la un rezultat.”, a declarat Gates.

Microsoft a preluat compania Skype Tehnologies, care are sediul în Luxemburg, pentru 8,5 miliarde de dolari, în conformitate cu ambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile, unde gigantul American a rămas în urma concurenţei pe numeroase segmente de piaţă. Această achiziţie este cea mai mare tranzacţie pe care Microsoft a făcut-o vreodată.

Skype, care oferă servicii de conferinţe şi apeluri video şi audio pe internet, este deja prezent cu aplicaţii pe cele mai populare platforme smartphone, Apple iPhone, BlackBerry şi Android, însă nu şi pe Windows Phone 7. Tranzacţia de 8,5 miliarde de dolari ar fi relativ mică pentru Microsoft, care dispune de lichidităţi şi investiţii pe termen scurt în valoare totală de 50 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.