Google a lansat un program educațional Be Internet Awesome, conceput pentru a demonstra copiilor elementele de bază ale siguranței pe Internet.

Unii utilizatori nu sunt deranjați de prezența informațiilor lor personale în rețelele sociale și multe alte servicii online, în timp ce alții încearcă să-și păstreze anonimatul pe internet. În acest caz, Google tinde să ajute copiii și părinții lor, pentru a lua decizii corecte. Cursul este destinat elevilor din clasele primare și-i învăță să nu dezvăluie datele confidențiale, să creeze parole sigure și sa evite trolii și schemele de escrocherii pe internet. Dezvoltat în colaborare cu experți în domeniul securității pe Internet, Be Internet Awesome include cinci lecții cheie pentru copii, care ar trebui să-i ajute mai bine să se orienteze în lumea online.

Pe lângă aceasta, programul oferă jocul online interactiv – Interland, în care copiii pot practica abilitățile lor de a evita site-urile de phishing și hackerii, și să-i învețe cum să-și păstreze informațiile personale. Resurse recomandate pentru profesori și părinți sunt prezentate în formă de video-uri pe YouTube. Acestea ajută adulții să devină mai informați în problemele securității pe Internet.

Cei de la Google susțin că programul Be Internet Awesome este în concordanță cu standardele educaționale internaționale și că va fi actualizat cu noi materiale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.