Daca putem folosi caracteristici unice, cum ar fi trasaturile fetei sau amprenta digitala, pentru a ne loga pe laptop, de ce sa nu folosim si bataile inimii? Conform unor cercetatori din China, si pulsul este unic si poate fi tradus in mod matematic sub forma unei chei unice de securitate. In acest mod nu am mai avea nevoie decit de o atingere pentru a debloca dispozitivul ce are implementata aceasta functie.

Folosind un ECG sau un EKG, cercetatorii au reusit sa extraga acea informatie si sa o suprapuna matematic unui cod unic de identificare. Folosind “chaos theory”care precizeaza ca orice modificare cat de mica la conditiile initiale aduce rezultate complet diferita, Chung Linag Lin de la Universitatea Nationala Hsing din Taichung a scris o lucrare complexa in acest sens.

Tehnologia promite mult din anumite puncte de vedere, de exemplu criptarea uni HDD extern doar prin atingerea acestuia. Practic senzorul respectiv ar putea fi inclus in aproape orice dispozitiv indiferent de cit de mic este.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.