Compania Apple desfășoară activități de cercetare în domeniul transmisiei de energie fără fir, folosind ca sursă punctele de acces fără fir. La aceasta indică brevetul înregistrat în USPTO. În document se descrie un procedeu care presupune transferul de energie cu ajutorul routerelor Wi-Fi la distante medii și lungi, anunță Appleinsider.

În plus, sunt menționate rețelele de telefonie mobilă și se enumeră intervalele la care ar putea lucra tehnologia – 700-2700 MHz pentru rețelele celulare și 2.4-5 GHz – pentru Wi-Fi, și altele. În teorie, tehnologia va permite încărcarea fără fir în orice încăpere, chiar și la o distanță mai mare față de sursă.

Pentru funcționarea tehnologiei trebuie modificată construcția dispozitivelor mobile, pentru a asigura primirea semnalului care urmează să fie convertit în energie. Cât de eficient ar putea fi un astfel de sistem este dificil de spus: brevetul Apple descrie doar teoria. Trebuie remarcat faptul că ideea propusă nu este nouă, însă aceasta încă nu și-a găsit aplicarea în practică din cauza unor restricții, inclusiv celor tehnice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.