Apple Watch

Începînd cu 10 aprilie, va fi deschisă precomanda pentru ceasul inteligent Apple Watch, care va fi livrat în Australia, Canada, China, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie și SUA.

Deja în acest an, lista se va extinde în mod semnificativ, dar, în Elveția, se pare că ceasul Apple nu va apărea mai devreme de luna decembrie. După cum s-a aflat, în anul 1985, proprietarul mărcii de ceasuri Leonard, William Longe, a înregistrat în Elveția un brevet care nu-i permite companiei Apple să folosească în această țară imaginea mărului și nici cuvîntul Apple, pentru o anumită categorie de produse, inclusiv ceasuri. Acest lucru a fost anunțat de către revista Business Montres & Joaillerie, cu referire la un document al Institutului Federal Elvețian pentru Proprietate Intelectuală.

apple

Valabilitatea brevetului menționat mai sus se încheie la 5 decembrie 2015, de aceea nu e o mare tragedie. Mai ales că piața locală puțin probabil că va accepta pozitiv un produs de acest tip de la o firmă străină.

Elveția este liderul de necontestat în industria de ceasuri. Potrivit datelor Credit Suisse, în anul 2012, companiile elvețiene producătoare de ceasuri au exportat dispozitive în valoare de 22.9 miliarde de dolari. Cu toate acestea, dacă vorbim despre volumul de livrări, din punct de vedere cantitativ, atunci lider pe piața ceasurilor este China, unde au fost produse timp de un an 678,5 milioane de ceasuri, depășind volum exporturilor elvețiene de 23 de ori. După cum se anunță, prețul mediu al unui ceas elvețian este de 737 de dolari, iar cele chinezești sunt mult mai ieftine – în mediu costă 3 dolari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.