Mass-media din Coreea aunuta ca in 2013 Apple va renunta complet la utilizarea ecranelor produse de Samsung pentru iPad. Acest lucru este indicat de faptul ca compania americana nu a trimis partenerului coreean „cererea de pret” (RFQ), care este o procedura standard pentru furnizorii de componente.

Analistii sustin ca tabletele Apple nu vor mai utiliza matrice Samsung. Cel mai probabil, acestea vor fi inlocuite cu cele de la LG Display, Sharp, Japonia Display si AU Optronics, scrie DigiTimes. Se presupune ca refuzul de a utiliza componentele Samsung se datoreaza luptei de brevete dintre cele doua parti.

Compania Apple a redus comenzile pentru display-uri Samsung in favoarea celor LG inca in anul trecut. Cea din urma lunar livreaza 2 milioane de ecrane pentru iPad, in timp ce Samsung – doar 800 de mii. Dupa cum se asteapta, in tabletele din noua generatie cota matricelor LG va creste si mai mult, iar Samsung va ramine fara comenzi din partea Apple.

Este curios faptul ca cu doar citeva saptamini in urma, analistii au presupus ca singurul furnizor de ecrane Retina pentru noul iPad ar putea fi Samsung, deoarece Sharp si LG nu au trecut testele de calitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.