Mission Motors

Politica agresivă a companiei Apple, în domeniul angajării experților auto, cu scopul de a crea un vehicul electric, a dus la închiderea unui startup promițător de producere a motocicletelor electrice, anunță Reuters.

Potrivit unei surse apropiate de Mission Motors, startup-ul și-a stopat operațiunile în luna mai a acestui an, dupa ce a pierdut un număr mare de experți importanți, care au mers la Apple. Motociclete electrice ale Mission Motors erau comparate cu automobilele electrice Tesla.

În ciuda faptului că Apple încă nu a recunoscut public că desfășoară activitați de cercetare în domeniul industriei automobilelor electrice, compania are deja mai mult de 10 experti auto, dintre care unii au lucrat în companii auto mari, cum ar fi Ford și Mercedes-Benz.

În timp ce giganți din industrie concurează unul cu altul, pentru a oferi salarii mai mari inginerilor talentați, fără a le fi afectate activitățile viitoare, pentru un startup mic dezertarea poate fi devastatoare.

Surse de la Mission Motors susțin că compania a juns în declin încă în toamna trecută, iar plecarea inginerilor la Apple doar a accelerat procesul, după strîngere de fonduri de cîteva luni.

Fostul CEO, Derek Kaufman, consideră că Missin Motors și-ar fi continuat dezvoltarea, dacă nu plecau specialiștii. Potrivit unor surse informate, în cursul anului trecut aproximativ 6 persoane au plecat de la Mission la Apple. Alte persoane s-au mutat în companii precum Tesla și Harley-Davidson.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.