În ultima perioadă s-au intensificat zvonurile despre o posibilă achiziție a companiei Disney de către Apple. În special, analiștii companiei americane RBC consideră că această achiziție va fi o investiție excelentă pentru circa 200 de miliarde dolari, care s-au acumulat pe contul Apple.

Mai mult decât atât, în acest fel compania își „va legitima“ fondurile de numerar depuse în afara SUA, cu scopul de a evita impozitarea.

Din punct de vedere financiar, achiziționarea pare profitabilă pentru ambele părți. Disney, care în acest moment costă aproximativ 177 miliarde de dolari, obține fonduri de rezervă solide pentru dezvoltarea și punerea în aplicare a viitoarelor proiecte, iar Apple – acces exclusiv la conținut de calitate și venituri de miliarde de dolari din filmele companiei.

Și mai important este că companiile sunt foarte aproape mental, astfel încât achiziția nu va fi o preluare ostilă, dar, într-adevăr o fuziune reciproc avantajoasă. Reamintim că în 1986, fondatorul Apple, Steve Jobs, pentru 5 milioane de dolari a cumpărat de la George Lucas compania Pixar, care a fost achiziționată de Walt Disney Pictures peste 20 de ani, cu 7,4 miliarde de dolari. În momentul de față, CEO-ul Disney, Bob Iger, este membru al consiliului Apple.

Lasă un răspuns