Apple a anunțat încărcătorul wireless AirPower împreună cu premiera noului model de iPhone în toamna anului 2017. Atunci data de lansare era anul 2018. Se putea presupune că dispozitivul va fi lansat în câteva luni. Dar a trecut deja mult mai mult timp, dar despre încărcător nici o mențiune. O sursă a publicației Bloomberg a explicat motivele.

Compania Apple se confruntă cu mari dificultăți în dezvoltarea AirPower. În mod evident, compania nu se aștepta la astfel de probleme, altfel nu ar anunța dispozitivul atât de devreme. Se anunță că principala problemă a încărcătorului este funcția de încărcare simultană a mai multor dispozitive. În plus, Apple dorește ca dispozitivul să fie încărcat în orice poziție pe suprafața încărcătorului, iar acest lucru necesită o aranjare specială a senzorilor. În același timp, s-au făcut simțite problemele cu software-ul.

Toate acestea au întârziat foarte mult lansarea AirPower. Potrivit Bloomberg, Apple a vrut să lanseze produsul în iunie – se pare că ar fi trebuit să-l anunțe la WWDC, însă la conferință nu și-au amintit de încărcător. Acum, Apple intenționează să perfecționeze dispozitivul până la toamnă și să-l lanseze pe piață în septembrie.

Lasă un răspuns