Oficiul de Brevete din SUA a acordat companiei Apple drepturile asupra unui brevet care descrie un device cu forma dreptunghiulara si cu colturi rotunjite. Potrivit expertilor, aceasta este o formulare foarte vaga, care se refera aproape la toate tabletele. Teoretic, Apple acum poate da in judecata toti producatorii de astfel de dispozitive.

Dupa cum anunta Ars Technica, compania americana detine mai multe brevete in care este descris designul tabletei. Insa pe linga „dreptunghiuri” si „colturile rotunjite” in ele se mentionau si alte elemente de design, cum ar fi butonul „Home”, forma profilului lateral, etc.

Nou brevet ignora aceste particularitati, in el se mentioneaza doar conturul general al tabletei. Conform imaginii de mai sus, legea protejeaza drepturile Apple asupra la aceea ce este indicat printr-o linie bold, in timp ce linia punctata indica elemente minore in cazul dat. Astfel designul panoului frontal poate fi oricare, important insa este conturul dreptunghiular cu colturile rotunjite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.