BitDefender a publicat  un grafic informativ cu dinamica ameninţărilor de pe platforma Facebook. Acesta oferă o imagine detaliată a mesajelor folosite de atacatorii virtuali pentru a răspândi aplicaţii maliţioase la un număr cât mai mare de utilizatori. Cel mai întâlnit mesaj folosit pentru a păcăli utilizatorii este „See who viewed your profile?”.
Graficul are la bază statisticile furnizate de BitDefender safego, un instrument gratuit menit să protejeze confidenţialitatea datelor de pe conturile de Facebook, dar şi să ofere protecţie împotriva altor ameninţări virtuale sau împotriva mesajelor spam care circulă pe această platformă.
„Statisticile noastre arată că fiecare val semnificativ de aplicații ce promit posibilitatea spionării prietenilor a adunat aproximativ 1 milion şi jumătate de click-uri. Aceste cifre ne dau o explicaţie posibilă a faptului că aceleași scheme de atac ajung de multe ori să fie clonate şi folosite pentru alte reţele sociale, precum Twitter”, este de părere George Petre, BitDefender Threat Intelligence Team Leader.
De asemenea, graficul BitDefender arată care sunt cele mai folosite cuvinte şi fraze în mesajele spam, oferind astfel un dicţionar util de expresii ce pot fi considerate periculoase în reţelele sociale. Totodată, există o secţiune separată dedicată unui studiu de caz al unui val de atacuri spam, care oferă informaţii valoroase aspra mecanismelor de răspândire a aplicaţiilor maliţioase şi numărul estimat de accesări pentru fiecare mecanism.
Distribuţia geografică a victimelor ameninţărilor care circulă pe Facebook este ilustrată sub forma unui clasament, Top 5 Cele mai Active înşelătorii. în plus, fenomenul de “likejacking”, intrat recent din nou în top, este analizat în profunzime, astfel încât utilizatorii să poată recunoaşte acest gen de atac şi să se ferească de el.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.