Potrivit analistilor de la Macquarie Securities, compania HTC ar putea pierde in curind toate pozitiile de pe piata si devini o simpla companie de asamblare a dispozitivelor mobile. O astfel de evolutie este posibila din cauza investitiilor incorecte si functionarea ineficienta a departamentului de investitii.

Conform datelor HTC, compania deja a pierdut 40 de milioane de dolari pentru investiii in serviculul american „cloud” de distribuire a jocurilor – OnLive, activele caruia sunt transferate noului proprietar, iar personanul a fost redus in jumătate. Se mentioneaza de asemenea investitiile in Beats Electronics, care nu a oferit companiei avantajele la care se astepta.

„Noi vedem din ce in ce mai multe dovezi ca HTC va deveni o companie de asamblare a dispozitivelor electronice”, a declarat Daniel Chang, din Macquarie Capital. In aceladi timp, analistul a remarcat ca compania inca nu a pierdut totul si ca aceasta poate iesi din incurcatura reducind cheltuielile si folosind noul model business, pe care l-a sugerat anterior CEO-ul companiei Peter Chou.

sursa: focustaiwan.tw

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.