Potrivit unui analist de la Fubon Financial Holding Co, timpul iPhone 5 a trecut. Smartphone-ul demonstreaza vinzari scazute, chiar si lansarea din China „este mediocra”.  Declaratiile sale au aparut dupa ce expertii Citigroup au retrogradat prognoza actiunilor Apple pina la „neutru”. Aceasta prognoza inseamna ca investitorii ar trebui sa scape de actiunile companiei americane.

Alti experti sunt de aceeasi parere si sustin ca Apple a ratat oportunitatile si nu se mai poate lauda cu recorduri, cum a fost in trecut. Apple pierde luciul, nu mai este un simbol al prestigiului, ca inainte, nu mai este liderul pietei smartphone-urilor din clasa Hi-End, sustine Shaun Rein din China Market Research Group.

«Apple pierde din turatie. Compania nu este liderul in inovatii”, a declarat Sandy Shen de la Gartner. Potrivit ei, produsele concurente adesea se dovedesc a fi mai bune decit iPhone, ceea ce duce la renuntarea la produsele Apple in favoarea dispozitivelor  Android.

Analistul UBS, Steve Milunović, la rindul sau, a redus prognoza pentru rezultatele financiare ale Apple pentru anul acesta si cel viitor, bazinduse pe vinzarile slabe ale iPhone 5.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.