ImpressionCompania MUK Distribution anunță despre lansarea sistemului de stocare a energiei Hybrid Energy Storage System, de la compania AEG Power Solutions.

Hybrid Energy Storage System combină un sistem standard de baterii cu tehnologia de conversie a energiei electrice în energie termică (power-to-heat), reducându-se astfel costurile pentru procesul de acumulare a energiei. Noul sistem poate fi folosit pentru toate tipurile de obiecte care utilizează procese termice, inclusiv în rețelele termice locale cuplate la rețeaua electrică de distribuție.

Cu ajutorul Hybrid Energy Storage sistemul de conversie a energiei (PCS) devine elementul cheie central, care va efectua controlul atât al bateriei cit și a sistemului de încălzire. Astfel PCS și toate echipamentele necesare pentru conexiunea la rețea (de exemplu, transformatoarele și dispozitivele de comutație) sunt utilizate și pentru baterie și pentru încălzitor. Platforma permite realizarea tuturor operațiunilor tipice efectuate cu sistemele convenționale de stocare a energiei în baterii (în special, controlul frecvenței). Prin combinarea ambelor sisteme, capacitatea acumulatorului termic se adaugă la capacitatea bateriei.

Din punct de vedere tehnic, sistemul autonom de stocare a energiei în baterii are nevoie de a păstra energia bateriei la 50%, pentru a regla frecvența. La combinarea sistemului de baterii cu „power-to-heat”, puterea excesivă este consumată pentru procesele termice – astfel bateria poate funcționa la o putere de 100%. În practică acest lucru conduce la aceea că capacitatea totală necesară a bateriei este redusă aproape la jumătate. Luând în considerare faptul că aceste baterii, de regulă, reprezinta aproximativ 70% din utilajul de stocare a energiei, beneficiile economice ale acestei inovații este evidentă, iar perioada de recuperare este de mai puțin de trei ani. AEG Power Solutions efectuează montarea completă a soluției și le oferă clienților componentele cheie: partea tehnică de conversie a energiei și software-ul pentru gestionarea energiei.

Mai multe informații despre achiziționarea sistemelor Hybrid Energy Storage, precum și a altor echipamente AEG Power Solutions, le puteți obține la numărul de telefon +373-677-00-611, sau prin e-mail moldova@muk.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.