Compania chineză ZTE a anunțat astăzi, în cadrul întrevederii cu primministrul Pavel Filip, că este interesată să investească în implementarea tehnologiei 5G în Republica Moldova. Premierul a salutat intenția investitorului, menționând că promovarea noilor tehnologii, dar și implementarea unor proiecte de anvergură în acest sector sunt prioritare.

„O să aveți suportul necesar și toată deschiderea din partea echipei guvernamentale. Dacă o să depunem cu toții efort, vom vedea extinderea și dezvoltarea companiei ZTE în țara noastră”, a spus premierul. În același timp, Pavel Filip a vorbit despre acțiunile Guvernului, orientate spre îmbunătățirea climatului de afaceri și atragerea companiilor străine în domenii strategice pentru țara noastră, precum este cel al telecomunicațiilor. De asemenea, prim-ministrul a precizat că sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor este unul prioritar pentru Republica Moldova, iar impulsionarea activității antreprenoriale pe acest segment creează noi locuri de muncă și aduce beneficii concrete pentru oameni.

Reprezentanții companiei ZTE au vorbit despre planurile lor investiționale, menționând că acțiunile Guvernului încurajează noile investiții.

ZTE este o companie chineză cu afaceri în peste 160 de țări și un număr de circa 75 de mii de angajați.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.