Zilele Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în Republica Moldova

Începând cu 27 aprilie până pe 17 mai a.c., în Republica  Moldova se vor desfășura Zilele Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. În această perioadă vor fi organizate un șir de evenimente ce au scopul de a contribui la dezvoltare, cooperare şi inovare în domeniul TIC.

Zilele IT vor debuta cu Summit-ul  „Moldova ICT2016”, care se află deja la a 7-a ediție. Conferinţa internaţională se va axa pe dezvoltarea competitivităţii sectorului TIC, încurajarea inovaţiei şi promovarea TIC în calitate de factor motric al dezvoltării economice durabile. La reuniune vor participa reprezentanţi ai Guvernului, ai mediului de afaceri, ai companiilor investiţionale şi ai instituţiilor academice din Moldova şi de peste hotare.

Din agenda evenimentelor face parte și conferința regională UIT „Girls in ICT”, eveniment ce are ca scop încurajarea femeilor să aleagă o carieră în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și conferința pentru adolescenți cu genericul „Comunicarea virtuală-atuuri și dezavantaje”, dar și alte evenimente semnificative.

Tot în cadrul Zilelor TIC în Moldova se desfășoare concursul tinerelor talente în IT ”Generația Z”. Lucrările tinerilor vor fi evaluate de către un juriu competent de specialitate, cu participarea reprezentanților mediului academic, businessului și din administrația publică. Ulterior, cele mai bune lucrări vor fi prezentate publicului larg, în cadrul unei gale TIC 2016, care va avea loc la 29 mai 2016.

Un alt eveniment preconizat în cadrul Zilelor TIC este inaugurarea oficială a Centrului de date „MoldData Cloud” și lansarea Zilei Ușilor Deschise la Î.S. “MoldData”, cu accesul publicului în centrul de date.

Zilele TIC sunt organizate anual de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, marcată pe 17 mai. Prin aceste acțiuni MTIC își propune să promoveze aplicarea tehnologiei informației şi comunicaţiilor în diferite sfere de activitate, să urmărească ultimele tendințe în domeniu, să atragă investiții în sector și să sporească interesul cetățenilor față de proiectele naţionale în domeniul TIC.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.