Locuitorii oraşului Chişinău pot comanda un taxi prin aplicaţia mobilă Yandex.Taxi, sau pe pagina web a companiei, iar tariful minim al unei călătorii este de 15 lei.

Pentru a comanda o maşină nu este nevoie să telefonezi la dispecerat, întrucât Yandex.Taxi va detecta automat locaţia utilizatorului şi va transmite comanda șoferului, care poate ajunge cel mai rapid. Timpul mediu de așteptare va fi de 5 minute, iar locația mașinii va putea fi urmărită în regim live pe aplicație.

Valoarea minimă a unei călătorii nu va depăși 15 lei. Aceasta include preluarea și 5 km de drum. În continuare, pentru fiecare kilometru, călătorul va mai achita câte 5 lei. Cu 15 lei, pasagerii vor ajunge de la centrul comercial Sun City până la Moldexpo, iar cursa de la restaurantul McDonalds (Botanica) până la aeroport va costa aproximativ 45 lei. La părăsirea limitelor oraşului fiecare kilometru de traseu va costa nu mai mult de 10 lei.

Yandex.Taxi nu va colabora cu şoferii în mod direct, dar numai cu companiile de taxi şi serviciile de dispecerat. La distribuirea comenzilor aplicația va lua în considerare ratingul şoferului, bazat pe evaluările utilizatorilor şi statisticile de călătorii realizate.

Mașinile disponibile în primele zile de la lansarea sunt Chrysler 300c, Porsche Cayenne, Skoda Superb, Mercedes E-Class şi S-Class.

Aplicaţia gratuită Yandex.Taxi este disponibilă pentru iOS şi Android, iar tariful unei curse se poate calcula pe site.

Serviciul Yandex.Taxi funcţionează în Republica Moldova, Rusia, Belarus, Ucraina, Armenia, Georgia şi Kazahstan. În total, la serviciu sunt conectați mai mult de 200 000 de şoferi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.