Workshop dedicat Securității Cibernetice organizat de CTSÎn perioada 18 – 19 aprilie a.c., Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale” va organiza un Workshop dedicat securității cibernetice, parte componentă a Proiectul de Îmbunătățire a Securității Cibernetice (Enhancing Cyber Security).

Scopul acestui eveniment este identificarea unui set eficient de mecanisme în luarea deciziilor cu privire la provocările ce țin de aspectele critice ale securității cibernetice, cât și acumularea cunoștințelor necesare cu referire amenințări și atacuri în domeniul TI, inclusiv aprecierea în dinamică a spațiului cibernetic.

Subiectele de bază abordate în cadrul Workshopului sunt protecția infrastructurilor critice, combaterea criminalității cibernetice – spionaj și război cibernetic, schimbul de informații, protecția proprietății intelectuale, securitatea digitală și spionajul mobil.

Evenimentul va fi structurat în două sesiuni tematice, prima vizând cursul teoretic pentru manageri de infrastructuri critice din cadrul instituțiilor, având genericul „Infrastructuri critice și securitatea sistemelor industriale: Crime cibernetice, spionaj și război cibernetic”. Coordonatorul acestei sesiuni este Raoul Chiesa, ex-hacker, actualmente consultant NATO pe probleme legate de combaterea și prevenirea criminalității cibernetice. De asemenea, Raoul Chiesa face parte din Agenția Europeană pentru securitatea informațională și a rețelelor.

Cea de-a 2-a sesiune, „Securitatea digitală și spionajul mobil”, va fi dedicată specialiștilor din domeniul TI, sesiune coordonată de Selene Giupponi, expert în securitatea TIC, consultant în Cyber World Working Group al Observatorului pentru Securitatea Națională a Italiei și expert criminalist al Centrului de Studii Strategice Militare. Sesiunea dată este structurată în așa fel, încât oferă posibilitatea participanților să aplice cunoștințele teoretice în practică, prin intermediul unor exerciții, fapt care dă plus valoare instruirilor.

Obiectivul de bază al workshopului este asigurarea participanților cu cunoștințe necesare cu privire la aspectele principale ale auto-protejării digitale. Identificarea principalelor factori de risc ce amenință funcționarea infrastructurilor critice și, respectiv, însușirea tehnicilor de evaluare a pericolului și a impactului acestora asupra afacerii vor eficientiza și consolida eforturile în lupta împotriva crimelor cibernetice.

Prin organizarea acestui workshop, CERT-GOV-MD urmărește scopul de a oferi cunoștințe de bază,  precum și metodologii și tehnici legate de extracția și recuperarea datelor de pe dispozitive mobile și modul în care se poate descoperi spyware în aceste tehnologii.

Evenimentul este parte componentă a Proiectului de Îmbunătățire a Securității Cibernetice (Enhancing Cyber Security) finanțat de Instrumentul European pentru Stabilitate (IFS) și este implementat de consorțiul condus de Agenția guvernamentală franceză ADETEF din cadrul Comisiei Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.