Pentru a nu pierde timpul, oamenii nu se pornesc la drum fără un plan ci încearcă să găsească locuri fabuloase printre cei cunoscuți. Prietenii de obicei îți transmit impresiile despre locurile în care deja au fost. Cu cât mai mulți cunoscuți îți recomandă un loc anume cu atât ești mai predispus să pleci încolo. Agențiile de turism au oferte limitate în direcție și durată.

Cât de straniu nu ar părea, orice navigare prin Internet este o călătorie virtuală spre un loc anume. La început era doar în formă textuală, apoi în formă de fotografii, mai nou avem și video. Video este metoda prin care se transmite cele mai multe senzații de călătorie.

Unii ar spune că TV-ul are așa capacități. Deacord. Unica diferență că la TV ești limitat în direcțiile de călătorii, iar programul de călătorie ți-l face redactorul. TV-ul mai îl putem compara cu agențiile de turism, e pierdere de timp.

Deci cum călătorim prin Internet?

În Internet sunt site-uri specializate pentru a găsi locuri fascinante. Nu, nu am în vedere locuri, geografice, ci virtuale. Adică un cântec bun, un peisaj superb, locuri uimitoare din natură.

De obicei site-urile specializate utilizează metoda de sharing a link-urilor și îți propun linkuri cele mai populare printre oamenii care deja le-au văzut. Sistemul utilizează filtru social pentru a detecta cele mai superbe locuri în internet.

Primul din ele ar fi stumbleupon.com

Iubesc să călătoresc. Și o fac virtual în fiecare zi.

sursa: esanu.name

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.